1.10.11

::mana boleh buat macam ni..::



selamat malam sahabat~
nmpaknya hujung minggu ni fyza berkesempatan untuk update blog...
untuk entry malam ni...
satu perkongsian untuk kalian..



LAYAN jap cerita ni, semoga

bermanfaat ~



Seorang gadis membuat rumah terbuka lalu dia mengajak teman2 rapatnya..
Kali ini dia mahu buat sedikit kelainan..
Dia mahu buat doa selamat dan solat hajat..
Tidak ketinggalan dia mengajak Teman Lelakinya

Si gadis mula terkenangkan "masa depannya"
Lalu dia menyuruh Teman Lelakinya meng Imam kan solat hajat...
Merdu sekali suara Teman Lelakinya mengalunkan bacaan ayat2 suci
Al-Quran...

Selesai memberi salam, Teman Lelaki serikan lagi dengan zikrullah..
Tambah cair lah hati si gadiss....~

Selesai Solat seperti biasa pasti bersalam-salaman antara satu sama lain
laki dgn laki
perempuan dgn perempuan

Tiba2.....

Teman Lelaki menghulurkan tangan kepada si gadis dan bersedia untuk
mencium dahi....

Heyyyy!!!~, si gadis melenting dan mengelak...

"Apa u ni...kan lepas solat ni...mana boleh salam dgn laki bukan
muhrim..."

Teman Lelaki itu terkejut dan tergelak...lalu berkata,

"Habis tu selama ni kita dating pegang2 tangan..kadang2 dating kat taman
i siap cium dahi u lg tanda cinta kita...x salah ka???!!

Si Gadis membalas,

"U pown agak2 lah, kan kita lepas solat ni...waktu dating lain waktu
solat lain...respect lah skit...kan tgh ade wuduk ni.."

Tiba2 terbuka hati lelaki tersebut...
lalu berkata...

"U sedar tak, kita sedar kewujudan Tuhan hanya waktu Solat
sahaja...sedangkan Tuhan itu Sentiasa Bersama kita, Sentiasa memerhati
gerak geri kita sekalipun kita tengah dating..."

Astaghfirullahh~

"Kita ada wuduk setiap masa...
Bukankah kita dilarang sama sekali bersentuhan selagi tiada ikatan
pernikahan yang sah....."

sambung Teman Lelaki tersebut...

"U, I nak nikah ngan U...even Kita tengah belajar lagi...I sanggup cari
duit...I tak sanggup tanggung dosa..berapa banyak kita tanggung
dosa...kita dah Couple almost 3 years...kalau U xnk kawen ngan I, I
sanggup putuskan hubungan kita..sbb I tak sanggup tanggung Dosa lagi..."

Si Gadis Terkedu!~
"Gulp"..


Teman Lelaki mengalirkan air mata....
Taubat Nasuhah menjadi jalan permulaan kepada kehidupan yang baru..


p/s: sekian dlu..sayang kalian...
korang..jangan buat mcm tu ye...

Wassalam..

10 comments:

al_hakim said...

cerita yg menarik..

pelangi hafyza said...

biase je akim..=)

fizz alpijod said...

awak karang sendiri? menarik! bgus cerite nie.

Nightroad said...

nice story...

pelangi hafyza said...

terima ksih semua..=)

roha said...

best citer ni. ha terkedu awek tu

ash_mza said...

nice^_^

pelangi hafyza said...

terima kasih roha dan ash..=)

mimiyuyu said...

Alhamdulillah..pengajaran buat anak muda yang sedang hangat bercinta sekarang...=)

pelangi hafyza said...

iye..btol tu...=)

::saya dan ceritera hafyza::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers