2.9.11

::masih adakah esok?::

Assalamualaikum..

selamat petang semua~
alhamdulillah..hari ni dah hari raya keempat..
mcm mane raye2 anda? 
dpt byk duit rayer tak? hee~ 


kawan2.. 
Kenapa apabila mahu tidur melelapkan mata, selalu sangat kita yakin akan ada hari esok untuk kita? 
Kita warnakan pula hari esok yang terbayang di minda itu dengan pelbagai rancangan itu dan ini. 
.


ada jgk orang yg tlis perancangan dlm diari kan..


ada yg rancang.. esok nk g beraya la..
esok nak kahwen la..hee~
Tapi..


Bagaimana kalau malam itu adalah malam terakhir untuk kita melelapkan mata tanpa dapat mencelikkan mata lagi keesokan harinya?

Aduhai, dengan amal yang sedikit dan banyak 
main-main ini, ada takut terbit dijiwa.
cukupkah amal kita? maseh adakah kesempatan untuk diri ini..huhu..
kalau lah dapat diundur masa...(T_T)

p/s: sekian... smoga hari ni lebeh baik dari hari semalam.. buat renungan diir fyza jgk.. slamat ari raye..^_^

Wassalam..

7 comments:

al_hakim said...

tak tau..huu

cik nurussalwa said...

esok memang belum tentu milik kita,
tapi pujangga dan tinggalkan 1 formula..
kerja sungguh2 macam kita hidup selamanya,
dan beribadah macam kita akan mati keesokkan harinya..

chayo!

live well in the present moment.
value your life.

(^_^)

pelangi hafyza said...

hakim: mmg la kte smua tak tau hakim..hhuhu..~

salwa: baik! thanks wa!

Mohd Zakwan said...

aku kalau terbaca macam ni , memang rasa insaf. tapi insaf tak lama, lepas tu dah lupa. aku harap aku tidak terlalai dengan nikmat dunia.
aku harapkan semua yang baca entri ini juga insaf.. ingatlah, hari esok belum tentu hari kita !

Inilah blog paling Hina pernah aku singgah !!

pelangi hafyza said...

betul tu zakwan..
kehidupan kte kat dunia hnya sementara..huhu..=(

shukran ijtihad said...

klaw kita mindsetkn apa yg kita buat adalah "first time", kita akan lbih mnghargai khidupan yg skit ni dan lbih byk mmbuat persediaan mnghadapi akhirat =)

pelangi hafyza said...

ye betul...^_^

::saya dan ceritera hafyza::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers